Similar Threads

  1. [LITEON 0225] Cant read original games, but reads backups
    By borutkoz in forum Xbox 360 Firmware Support
    Replies: 3
    Last Post: 25th November 11, 02:27
  2. [HITACHI NON-79] hit 47 will read orginals but no backups help
    By deanicide in forum Xbox 360 Firmware Support
    Replies: 1
    Last Post: 17th November 11, 05:49
  3. MS25 reads backups fine but not originals!?
    By Brungle in forum Xbox 360 Firmware Support
    Replies: 3
    Last Post: 20th October 10, 11:18
  4. Flashed my Benq wont play cds/orginals anymore,help please
    By wolfman2 in forum Xbox 360 Firmware Support
    Replies: 2
    Last Post: 7th April 08, 11:50
  5. Replies: 2
    Last Post: 29th May 07, 00:31
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 26

Hybrid View

  1. #1

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    New York, U.S.A.
    Posts
    266
    Skill Level
    Drive Flashing
    Thanks
    70
    Thanked 13 Times in 12 Posts

    Slim reads orginals but not backups

    Hi, I just flashed my slim to LT+3.0 and I tried loading a backup (MW3) it showed up in the dash as (Play MW3) as usual, then about 15 mins later when I started the console back up It said ''play MW3'' but I went to Zune and came back to the main dash a couple mins later, I noticed the backup just says (Play Game) and no pic shows up and the drive slows down, so when I click play game it says after a couple of seconds disc unreadable, so I tried a orginial and it worked and played fine. The backups worked fine on my Jasper flashed with LT+3.0, any idea's? Thanks!
    Last edited by dx5512; 12th February 12 at 00:05.

  2. #2

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    New York, U.S.A.
    Posts
    266
    Skill Level
    Drive Flashing
    Thanks
    70
    Thanked 13 Times in 12 Posts

    Re: Slim reads orginals but not backups

    Any1? Please Help Guys!

  3. #3

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Cornwall England
    Posts
    2,171
    Skill Level
    RGH, Flashing, Sales master of the universe
    Thanks
    227
    Thanked 306 Times in 246 Posts
    Does it have the newest ap25 topology patched?

  4. #4

    Join Date
    Apr 2011
    Location
    kernow, uk
    Posts
    660
    Skill Level
    lots
    Thanks
    323
    Thanked 226 Times in 184 Posts

    Re: Slim reads orginals but not backups

    run through agbx360 twice before you burn then burn on verb mkm003 with ihas burner see if that helps mate
    please hit the and the if i've helped you

  5. #5

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    New York, U.S.A.
    Posts
    266
    Skill Level
    Drive Flashing
    Thanks
    70
    Thanked 13 Times in 12 Posts

    Re: Slim reads orginals but not backups

    I doubt it, Just tested the backups (XGD3 And XGD2) and they work fine on my Jasper.

  6. #6

    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Oklahoma
    Posts
    294
    Skill Level
    Drive Flashing
    Thanks
    282
    Thanked 51 Times in 51 Posts

    Re: Slim reads orginals but not backups

    If your not using verb mkm003 then some drives just don't like certain media. I have seen several hl drives that will not work with tdk media at all. Also there is allot of difference in laser adjustments. And or your jasper if it has a benq then it will play almost anything even if the burn is really bad.

  7. #7

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    New York, U.S.A.
    Posts
    266
    Skill Level
    Drive Flashing
    Thanks
    70
    Thanked 13 Times in 12 Posts

    Re: Slim reads orginals but not backups

    I have a feeling the laser is the issue in the slim, weird though I'm using mkm001 Verbatim's. I've got a friend who's got the same box and same drive and his backups are working fine, oh well flashed back to stock and playing orginials for now.

  8. #8

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Cornwall England
    Posts
    2,171
    Skill Level
    RGH, Flashing, Sales master of the universe
    Thanks
    227
    Thanked 306 Times in 246 Posts
    Are they on different dashboards?

  9. #9

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    New York, U.S.A.
    Posts
    266
    Skill Level
    Drive Flashing
    Thanks
    70
    Thanked 13 Times in 12 Posts

    Re: Slim reads orginals but not backups

    Nope, both are on latest dash, and both flashed with LT+3.0.

  10. #10

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    New York, U.S.A.
    Posts
    266
    Skill Level
    Drive Flashing
    Thanks
    70
    Thanked 13 Times in 12 Posts

    Re: Slim reads orginals but not backups

    any more help, please

  11. #11

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    New York, U.S.A.
    Posts
    266
    Skill Level
    Drive Flashing
    Thanks
    70
    Thanked 13 Times in 12 Posts

    Re: Slim reads orginals but not backups

    just reflashed back to lt+3.0 to see if anything changed, and noticed all other backups except XGD3 and XGD2 Ap.25 work, so I pretty sure this has to do with either the laser or the stealth patches.

  12. #12

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Near Melbourne , Australia
    Posts
    3,421
    Skill Level
    i can read ! and learn from doing so
    Thanks
    1,500
    Thanked 1,256 Times in 1,068 Posts

    Re: Slim reads orginals but not backups

    doubt it would be the patches, because everyone else would have the same problem !
    could be the laser as xgd3 backups put a lot more stress on the laser, especially if the burn isn't the best
    did you run the backups through Kprobe ...how were the results
    sometimes the easiest things can be made so hard...
    helping some people here is like smashing my head into a wall

  13. #13

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Blackpool UK
    Posts
    464
    Skill Level
    Flashing, windows & networking. women :-)
    Thanks
    149
    Thanked 112 Times in 99 Posts
    Have you tried your backups on your friends other box? This will identify if it is your drive or the backup itself


    Sent from my iPad using Keyboard

  14. #14

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    New York, U.S.A.
    Posts
    266
    Skill Level
    Drive Flashing
    Thanks
    70
    Thanked 13 Times in 12 Posts

    Re: Slim reads orginals but not backups

    can't try other box right now, maybe later in the week, but even though I think its the laser why do orginials work but backups don't and there both xgd3, and xgd2 ap 2.5 backups (black ops) give me the same prob as xgd3's but orginial is fine, very weird.

  15. #15

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Near Melbourne , Australia
    Posts
    3,421
    Skill Level
    i can read ! and learn from doing so
    Thanks
    1,500
    Thanked 1,256 Times in 1,068 Posts

    Re: Slim reads orginals but not backups

    originals are original, so are better quality to begin with...all back ups put more stress on the laser, xgd3 even more so
    sometimes the easiest things can be made so hard...
    helping some people here is like smashing my head into a wall

  16. #16

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    New York, U.S.A.
    Posts
    266
    Skill Level
    Drive Flashing
    Thanks
    70
    Thanked 13 Times in 12 Posts

    Re: Slim reads orginals but not backups

    wow never knew that, what about XGD2's with ap 2.5 cause they aren't working either but non-ap 2.5 XGD2's work fine.

  17. #17

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    New York, U.S.A.
    Posts
    266
    Skill Level
    Drive Flashing
    Thanks
    70
    Thanked 13 Times in 12 Posts

    Re: Slim reads orginals but not backups

    so where can I get a new laser and how do I install it.

  18. #18

    Join Date
    May 2010
    Location
    Buffalo, NY USA
    Posts
    2,132
    Skill Level
    Professional Service Provider
    Thanks
    508
    Thanked 1,264 Times in 544 Posts

    Re: Slim reads orginals but not backups

    Double check your firmware and where you downloaded it, make sure you get it directly from I-Xtreme. I had this issue on a Slim when LT+ 3.0 first came out for Slims and it turns out that someone took LT+ 2.0 and labeled it LT+ 3.0 and threw it on some site Google picked up. This could explain why XGD2 is working and XGD3 is not.

    Additionally, don't forget your topology data for XGD3 backups.
    Last edited by WNYConsoles; 13th February 12 at 11:38.

  19. #19

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Near Melbourne , Australia
    Posts
    3,421
    Skill Level
    i can read ! and learn from doing so
    Thanks
    1,500
    Thanked 1,256 Times in 1,068 Posts

    Re: Slim reads orginals but not backups

    Quote Originally Posted by SexDrugsOverclocking View Post
    Double check your firmware and where you downloaded it, make sure you get it directly from I-Xtreme. I had this issue on a Slim when LT+ 3.0 first came out for Slims and it turns out that someone took LT+ 2.0 and labeled it LT+ 3.0 and threw it on some site Google picked up. This could explain why XGD2 is working and XGD3 is not.

    Additionally, don't forget your topology data for XGD3 backups.
    good reason why to get it from a trusted source

    wouldn't hurt to do this though, to rule it out, and maybe not have to worry about replacing the laser
    Last edited by talby71; 13th February 12 at 11:54.
    sometimes the easiest things can be made so hard...
    helping some people here is like smashing my head into a wall

  20. #20

    Join Date
    May 2010
    Location
    Buffalo, NY USA
    Posts
    2,132
    Skill Level
    Professional Service Provider
    Thanks
    508
    Thanked 1,264 Times in 544 Posts

    Re: Slim reads orginals but not backups

    Quote Originally Posted by talby71 View Post
    good reason why to get it from a trusted source
    10-4 to that!

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •