Similar Threads

  1. [SPUTNIK - PROBE] Need info about the sputnik probe?
    By ataroreh8132 in forum Xecuter Sputnik360
    Replies: 7
    Last Post: 28th August 11, 18:11
  2. CK3 Probe 3 Images & Info
    By Xecuter in forum Team Xecuter News
    Replies: 150
    Last Post: 28th March 11, 00:43
  3. Pins Soldered Incorrectly
    By justinr in forum Xecuter 3 Help & Support
    Replies: 11
    Last Post: 2nd November 09, 00:12
  4. Pro Switch working incorrectly?
    By Tom UK in forum Xecuter 3 Help & Support
    Replies: 9
    Last Post: 12th March 05, 08:01
Results 1 to 17 of 17
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Scandinavia
    Posts
    15
    Skill Level
    Jack of all trades
    Thanks
    11
    Thanked 1 Time in 1 Post

    [INFO] Incorrectly manufactured Probe(s) exist

    Hey there. I received my Probe 3 earlier this week, when trying to use it today it did not work. It turns out that the problem was that the DVD-end of the cable had been fitted with the connector upside down. This means that when connecting the cable to the Drive using the correct peg-orientation it did not connect. After removing the pegs the cable could be inserted the right way.



    In the first picture you can see the cable plugged in with the pegs in their slots, this results in the red side being up (ie wrong).



    The second picture is of the Probe power cable with the green side up (ie correct way). As you might be able to see, the peg is in the upper green part but the DVD-drive opening for the pegs is in the lower area of the hole.



    The third image is after I removed the pegs and inserted the cable the right way.

    I just wanted to let you forumdwellers know that this could happen to you too, however unlikely. I just flashed a drive with this setup an hour ago so this is not a hoax or a joke or anything.
    Attached Images Attached Images

    The Following User Says Thank You to WretchedMink For This Useful Post:



  2. #2

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Mostly at home
    Posts
    248
    Skill Level
    Nose Picking
    Thanks
    39
    Thanked 49 Times in 45 Posts

    Re: [INFO] Incorrectly manufactured Probe(s) exist

    That could explain the problems some people seem to have.
    The dude who wrote this post still thinks that MS pressed a tighter groove on the XGD3-DVDs :-)

  3. #3

    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Ontario,Canada
    Posts
    563
    Skill Level
    modding
    Thanks
    102
    Thanked 108 Times in 90 Posts

    Re: [INFO] Incorrectly manufactured Probe(s) exist

    but when you are using the probe, the dvd drive will be upside down with the bottom off, then it will go in the right way

    Modding Services- team-xecuter.com/forums/showthread.php?t=69852

    EMAIL- modsandrepair@gmail .com

  4. #4

    Join Date
    Apr 2011
    Location
    B.o.Z. in the Netherlands
    Posts
    448
    Skill Level
    Flashing, JTAG, RGH, RROD fix and Reflow.
    Thanks
    291
    Thanked 107 Times in 77 Posts

    Re: [INFO] Incorrectly manufactured Probe(s) exist

    But the cable must put in the drive the right way. Or else it won't fit.
    So it doesn't mather when you place it upside down.

  5. #5
    Full Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Belgium
    Posts
    28
    Skill Level
    None
    Thanks
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Re: [INFO] Incorrectly manufactured Probe(s) exist

    Quote Originally Posted by jtag360.nl View Post
    But the cable must put in the drive the right way. Or else it won't fit.
    So it doesn't mather when you place it upside down.
    It's like jtag says, there is only one way to connect the cable. Seems like you can't place it wrong. By the other hand, I can remember having the phat error with the red cables up...

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Scandinavia
    Posts
    15
    Skill Level
    Jack of all trades
    Thanks
    11
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: [INFO] Incorrectly manufactured Probe(s) exist

    Before I fixed the connector the CK3 would short circuit every time I plugged in the cable so it was definately faulty. Yes, there's only one way to insert it but I removed the pegs and could insert it the right way up.

  7. #7

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    North-West (UK)
    Posts
    2,186
    Skill Level
    DVD Flashing, drive repairs, drive replacements.
    Thanks
    757
    Thanked 941 Times in 692 Posts

    Re: [INFO] Incorrectly manufactured Probe(s) exist

    Good job you are using the CK3 Pro with the built in protection or you would have had a fried PCB....

    Only 5 months late......pffffft!

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Scandinavia
    Posts
    15
    Skill Level
    Jack of all trades
    Thanks
    11
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: [INFO] Incorrectly manufactured Probe(s) exist

    Yeah after buying all that stuff for a decent amount of money I would have hated to see it all destroyed. Thankfully it's all working.

  9. #9

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    North-West (UK)
    Posts
    2,186
    Skill Level
    DVD Flashing, drive repairs, drive replacements.
    Thanks
    757
    Thanked 941 Times in 692 Posts

    Re: [INFO] Incorrectly manufactured Probe(s) exist

    Did you contact the vendor for a replacement?

    Was it a genuine TX product?

    Did you buy it from a TX recommended seller?

    Only asking because others will see this post now that it's been resurrected

  10. #10

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    1,681
    Skill Level
    proficient in most
    Thanks
    77
    Thanked 453 Times in 376 Posts

    Re: [INFO] Incorrectly manufactured Probe(s) exist

    have you been away? or did you just remember something else

    You should have sent it back and asked for a replacement

  11. #11
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Scandinavia
    Posts
    15
    Skill Level
    Jack of all trades
    Thanks
    11
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Re: [INFO] Incorrectly manufactured Probe(s) exist

    I might have contacted them but I never sent it back considering it was such an easy fix. It was bought from modtraders.co.uk so yes everything was legit. You might say I've been away.

  12. #12

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    North-West (UK)
    Posts
    2,186
    Skill Level
    DVD Flashing, drive repairs, drive replacements.
    Thanks
    757
    Thanked 941 Times in 692 Posts

    Re: [INFO] Incorrectly manufactured Probe(s) exist

    Quote Originally Posted by WretchedMink View Post
    I might have contacted them but I never sent it back considering it was such an easy fix. It was bought from modtraders.co.uk so yes everything was legit. You might say I've been away.
    Indeed

    Welcome back and thanks for that

    The Following User Says Thank You to sp4rkst4rt3r For This Useful Post:



  13. #13
    BANNED
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    united kingdom
    Posts
    1,423
    Skill Level
    flasher
    Thanks
    146
    Thanked 416 Times in 354 Posts

    Re: [INFO] Incorrectly manufactured Probe(s) exist

    How ever possible that is am struggling to believe this because that would cause the drive pcb to blow. when you got the cable wired wrongly that would be the same as people that plug a correctly wired one in wrong way and it is reverse polarity causing some components to blow yet you never mentioned that. very strange.

  14. #14

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    North-West (UK)
    Posts
    2,186
    Skill Level
    DVD Flashing, drive repairs, drive replacements.
    Thanks
    757
    Thanked 941 Times in 692 Posts

    Re: [INFO] Incorrectly manufactured Probe(s) exist

    Quote Originally Posted by xbox360 hacker View Post
    How ever possible that is am struggling to believe this because that would cause the drive pcb to blow. when you got the cable wired wrongly that would be the same as people that plug a correctly wired one in wrong way and it is reverse polarity causing some components to blow yet you never mentioned that. very strange.
    Quote Originally Posted by sp4rkst4rt3r View Post
    Good job you are using the CK3 Pro with the built in protection or you would have had a fried PCB....

    Only 5 months late......pffffft!
    As stated above in the later revisions of the CK3 Pro protection was built in to protect your drive from this very problem

    This design has been carried over to the new CK3i and is further improved upon

    The Following 2 Users Say Thank You to sp4rkst4rt3r For This Useful Post:



  15. #15
    BANNED
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    united kingdom
    Posts
    1,423
    Skill Level
    flasher
    Thanks
    146
    Thanked 416 Times in 354 Posts

    Re: [INFO] Incorrectly manufactured Probe(s) exist

    I thought those fuses only protected the ck3 side didnt realize they protected your drive pcb aswell thanks for that sp4rkst4rt3r

  16. #16

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    North-West (UK)
    Posts
    2,186
    Skill Level
    DVD Flashing, drive repairs, drive replacements.
    Thanks
    757
    Thanked 941 Times in 692 Posts

    Re: [INFO] Incorrectly manufactured Probe(s) exist

    Quote Originally Posted by xbox360 hacker View Post
    I thought those fuses only protected the ck3 side didnt realize they protected your drive pcb aswell thanks for that sp4rkst4rt3r
    I had to go check the specs when you posted that (had hot sweats)

    Quote from http://www.ck3.co.uk/xecuter-ck3-pro.html

    CK3 Pro (Rev D) Upgrades:
    Fully redesigned PCB to allow cleaner USB communication
    Protection circuit to solve any RS232 / USB Overheating issues
    Serial / USB Override Switch (Only required when using a Probe v1 or v2)
    Two color power cable to show correct way around (helps people who have Liteon drives and sometimes have the drive upside down and inadvertently connect the power cable the wrong way around. One row of cables is Green to show the correct way UP and one row is red.
    New designed packaging for retailers
    Feature List:
    Latest 4th Generation Design
    Onboard USB Support (Only required when using a Probe v1 or v2)
    Onboard RS232 Support (Only required when using a Probe v1 or v2)
    Powers ALL XBOX 360 DVD Drives (both Phat and Slim)
    Mode-B Switch For Hitachi Drives (78/79 versions required Jungle Flasher to set to Mode-B)
    100% Compatible with all flashing tools inc Jungle Flasher
    Onboard ON/OFF Switch (Perfect For Enabling Vendor Mode)
    Self-Resetting PPTC Fuses To Prevent Damage If You Plug In The Power Cable Incorrectly
    Onboard Eject Switch
    Includes USB Cable
    BONUS FREE SATA Cable
    BONUS FREE XBOX 360 Phat Hard Drive Data Transfer Adapter
    Effortlessly transfer files from your 360 hard drive to your PC without opening up the case!
    High Build Quality
    Trusted Xecuter Design


    Phew!!!....TFFT.....lols

  17. #17
    BANNED
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    united kingdom
    Posts
    1,423
    Skill Level
    flasher
    Thanks
    146
    Thanked 416 Times in 354 Posts

    Re: [INFO] Incorrectly manufactured Probe(s) exist

    Yeah when i read that spec i just assumed it was referring to the ck3 side never crossed my mind it would cover the pcb side aswell lol. As a rule of thumb i have always double checked before powering on so never gotten the chance to test that feature pmsl

 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •