havin trouble with 9series usin probe v2

killersla

Senior Member
Hello guys this i smy first attempt at a liteon 9 series im using a probe v2. Ok so i checked all my connections first and the drive showed up so i made the cuts i can get it into vendor mode adn read the FW but it then says frashe failed.

I have read around but cant find one sililar to my situation. here is the log

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
JungleFlasher 0.1.73 Beta (108)
Session Started Thu May 20 19:22:53 2010
This is a Wow 64 process running on 8 x 64 bit CPUs
portio64.sys Driver Installed
portio64.sys Driver Started, thanks Schtrom !
Found 4 I/O Ports.
Found 0 Com Ports.
Found 6 windows drives C: D: E: F: G: H:
Found 2 CD/DVD drives F: G:
Sending Vendor Intro to port 0xEC00
Status 0x51
Re-sending Vendor Intro:
......
Serial flash found with Status 0x72
Sending Device ID request to port 0xEC00
Manufacturer ID: 0xC2
Device ID: 0x11
Flash Name: MXIC(MX25L2005)
Flash Size: 262144 bytes
Getting Status from port 0xEC00
Serial flash found with Status 0x72
Reading Bank 0: ................
Reading Bank 1: ................
Reading Bank 2: ................
Reading Bank 3: ................
Lite-On Dump file saved to C:\Users\pc\Desktop\test FW\Lite-OFW.bin
Loading firmware from buffer
Parse Failed !

Loading MTK_Flash source file



this i smy first time but any help would be great thanks
 

killersla

Senior Member
right ok i pressed it to up again as soon as it went 0x72 then i press read i got the key and it asked to auto load ixtreme which i did.....then i click lite on erase and it doesnt work heres the log.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
JungleFlasher 0.1.73 Beta (108)
Session Started Thu May 20 19:39:39 2010
This is a Wow 64 process running on 8 x 64 bit CPUs
portio64.sys Driver Installed
portio64.sys Driver Started, thanks Schtrom !
Found 4 I/O Ports.
Found 0 Com Ports.
Found 6 windows drives C: D: E: F: G: H:
Found 2 CD/DVD drives F: G:
Sending Vendor Intro to port 0xEC00
Status 0x51
Re-sending Vendor Intro:
......
Serial flash found with Status 0x72
Sending Device ID request to port 0xEC00
Manufacturer ID: 0xC2
Device ID: 0x11
Flash Name: MXIC(MX25L2005)
Flash Size: 262144 bytes
Getting Status from port 0xEC00
Serial flash found with Status 0x72
Reading Bank 0: ................
Reading Bank 1: ................
Reading Bank 2: ................
Reading Bank 3: ................
Lite-On Dump file saved to C:\Users\pc\Desktop\test FW\Lite-OFW.bin
Loading firmware from buffer
Drive key @ n/a DO NOT POST DRIVE KEYS HERE!!!!!!!!!
Firmware Osig: [PLDS DG-16D2S 9345]
Firmware is: Stock
Key database updated
Auto-Loading firmware file C:\Users\pc\Desktop\JungleFlasher.0.1.73.Beta (1)\JungleFlasher v0.1.73 Beta (108)\firmware\ix-ltv1.1-934.bin
MD5 hash: b93c95db4fac3ca37c89c727e61c2453
Genuine iXtreme Lite-Touch 1.1
Drive key @ n/a 77777777777777777777777777777777
Firmware Osig: [PLDS DG-16D2S 9345]
Firmware is: iXtreme LT 1.1
Spoofing Target
DVD Key copied to target
Target is LT - ID strings not copied to Target
Serial data copied from Source to Target
Calibration data copied from Source to Target
Key database updated
Loading MTK_Flash source file
Sending Lite-On-Erase request to port 0xEC00
..............
Drive returned Status 0x72
Manufacturer ID: 0x0
Device ID: 0x0
Flash Name: Unknown type
Flash Size: n/a
Sending Vendor Outro to port 0xEC00
 

killersla

Senior Member
ok here is the log

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
JungleFlasher 0.1.73 Beta (108)
Session Started Thu May 20 19:49:56 2010
This is a Wow 64 process running on 8 x 64 bit CPUs
portio64.sys Driver Installed
portio64.sys Driver Started, thanks Schtrom !
Found 4 I/O Ports.
Found 0 Com Ports.
Found 6 windows drives C: D: E: F: G: H:
Found 2 CD/DVD drives F: G:
Sending Vendor Intro to port 0xEC00
Status 0x51
Re-sending Vendor Intro:
......
Serial flash found with Status 0x72
Sending Device ID request to port 0xEC00
Manufacturer ID: 0xC2
Device ID: 0x11
Flash Name: MXIC(MX25L2005)
Flash Size: 262144 bytes
Getting Status from port 0xEC00
Serial flash found with Status 0x72
Reading Bank 0: ................
Reading Bank 1: ................
Reading Bank 2: ................
Reading Bank 3: ................
Lite-On Dump file saved to C:\Users\pc\Desktop\test FW\Lite-OFW.bin
Loading firmware from buffer
Drive key @ n/a
Firmware Osig: [PLDS DG-16D2S 9345]
Firmware is: Stock
Key database updated
Auto-Loading firmware file C:\Users\pc\Desktop\JungleFlasher.0.1.73.Beta (1)\JungleFlasher v0.1.73 Beta (108)\firmware\ix-ltv1.1-934.bin
MD5 hash: b93c95db4fac3ca37c89c727e61c2453
Genuine iXtreme Lite-Touch 1.1
Drive key @ n/a 77777777777777777777777777777777
Firmware Osig: [PLDS DG-16D2S 9345]
Firmware is: iXtreme LT 1.1
Spoofing Target
DVD Key copied to target
Target is LT - ID strings not copied to Target
Serial data copied from Source to Target
Calibration data copied from Source to Target
Key database updated
Loading MTK_Flash source file
Sending Lite-On-Erase request to port 0xEC00
..............
Drive returned Status 0x72
Manufacturer ID: 0x0
Device ID: 0x0
Flash Name: Unknown type
Flash Size: n/a
 
Last edited:

N.E.Modz

VIP Member
Sep 27, 2009
2,302
68
A.K.A daleh43
right ok i pressed it to up again as soon as it went 0x72 then i press read i got the key and it asked to auto load ixtreme which i did.....then i click lite on erase and it doesnt work heres the log.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
JungleFlasher 0.1.73 Beta (108)
Session Started Thu May 20 19:39:39 2010
This is a Wow 64 process running on 8 x 64 bit CPUs
portio64.sys Driver Installed
portio64.sys Driver Started, thanks Schtrom !
Found 4 I/O Ports.
Found 0 Com Ports.
Found 6 windows drives C: D: E: F: G: H:
Found 2 CD/DVD drives F: G:
Sending Vendor Intro to port 0xEC00
Status 0x51
Re-sending Vendor Intro:
......
Serial flash found with Status 0x72
Sending Device ID request to port 0xEC00
Manufacturer ID: 0xC2
Device ID: 0x11
Flash Name: MXIC(MX25L2005)
Flash Size: 262144 bytes
Getting Status from port 0xEC00
Serial flash found with Status 0x72
Reading Bank 0: ................
Reading Bank 1: ................
Reading Bank 2: ................
Reading Bank 3: ................
Lite-On Dump file saved to C:\Users\pc\Desktop\test FW\Lite-OFW.bin
Loading firmware from buffer
Drive key @ n/a DO NOT POST DRIVE KEYS HERE!!!!!!!!!
Firmware Osig: [PLDS DG-16D2S 9345]
Firmware is: Stock
Key database updated
Auto-Loading firmware file C:\Users\pc\Desktop\JungleFlasher.0.1.73.Beta (1)\JungleFlasher v0.1.73 Beta (108)\firmware\ix-ltv1.1-934.bin
MD5 hash: b93c95db4fac3ca37c89c727e61c2453
Genuine iXtreme Lite-Touch 1.1
Drive key @ n/a 77777777777777777777777777777777
Firmware Osig: [PLDS DG-16D2S 9345]
Firmware is: iXtreme LT 1.1
Spoofing Target
DVD Key copied to target
Target is LT - ID strings not copied to Target
Serial data copied from Source to Target
Calibration data copied from Source to Target
Key database updated
Loading MTK_Flash source file
Sending Lite-On-Erase request to port 0xEC00
..............
Drive returned Status 0x72
Manufacturer ID: 0x0
Device ID: 0x0
Flash Name: Unknown type
Flash Size: n/a
Sending Vendor Outro to port 0xEC00

hi,

look here mate: http://team-xecuter.com/forums/showthread.php?t=50225

dale;)
 

killersla

Senior Member
everytime i try it i get vendor mode fine put the op switch up and read the FW, it reads fine and i auto load the ixtreme everytime i got to liteon erase it just returns this everytime

Sending Lite-On-Erase request to port 0xEC00
..............
Drive returned Status 0x72
Manufacturer ID: 0x0
Device ID: 0x0
Flash Name: Unknown type
Flash Size: n/a


any ideas

ive tried turning on and off but nothing is working
 

N.E.Modz

VIP Member
Sep 27, 2009
2,302
68
A.K.A daleh43
Thanks for that but i dont even get the second set of dots so it doesnt work

so youve loaded your dummy.bin and lt 1.1 is auto installed. The keys match? then you go to mtk tab and click liteon erase (2warnings) 2nd warning click ok and you switch off/on ck3 then you get "sending lite-on erase, when the dots appear are you switching off the ck3 again?

then you repeat the process and you say your not getting the dots again ? is that right?

dale:(
 

BGAMods

VIP Member
Jan 20, 2010
10,111
0
UK
bgamods.co.uk
you do realise that when youve read the key and its in 0x72 status there is no need to erase the drive. all you do is write.when the probe is in place younever need to hit erase this is normally used to get the drive into vendor mode but on the 9 series you intro the drive instead.
 

BGAMods

VIP Member
Jan 20, 2010
10,111
0
UK
bgamods.co.uk
ok here is the log

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
JungleFlasher 0.1.73 Beta (108)
Session Started Thu May 20 19:49:56 2010
This is a Wow 64 process running on 8 x 64 bit CPUs
portio64.sys Driver Installed
portio64.sys Driver Started, thanks Schtrom !
Found 4 I/O Ports.
Found 0 Com Ports.
Found 6 windows drives C: D: E: F: G: H:
Found 2 CD/DVD drives F: G:
Sending Vendor Intro to port 0xEC00
Status 0x51
Re-sending Vendor Intro:
......
Serial flash found with Status 0x72
Sending Device ID request to port 0xEC00
Manufacturer ID: 0xC2
Device ID: 0x11
Flash Name: MXIC(MX25L2005)
Flash Size: 262144 bytes
Getting Status from port 0xEC00
Serial flash found with Status 0x72
Reading Bank 0: ................
Reading Bank 1: ................
Reading Bank 2: ................
Reading Bank 3: ................
Lite-On Dump file saved to C:\Users\pc\Desktop\test FW\Lite-OFW.bin
Loading firmware from buffer
Drive key @ n/a
Firmware Osig: [PLDS DG-16D2S 9345]
Firmware is: Stock
Key database updated
Auto-Loading firmware file C:\Users\pc\Desktop\JungleFlasher.0.1.73.Beta (1)\JungleFlasher v0.1.73 Beta (108)\firmware\ix-ltv1.1-934.bin
MD5 hash: b93c95db4fac3ca37c89c727e61c2453
Genuine iXtreme Lite-Touch 1.1
Drive key @ n/a 77777777777777777777777777777777
Firmware Osig: [PLDS DG-16D2S 9345]
Firmware is: iXtreme LT 1.1
Spoofing Target
DVD Key copied to target
Target is LT - ID strings not copied to Target
Serial data copied from Source to Target
Calibration data copied from Source to Target
Key database updated
Loading MTK_Flash source file
Sending Lite-On-Erase request to port 0xEC00
..............
Drive returned Status 0x72
Manufacturer ID: 0x0
Device ID: 0x0
Flash Name: Unknown type
Flash Size: n/a
the bit in red. what are you pressing? erase or write?
 

sick360mods

BANNED
Mar 22, 2010
2,922
0
Longisland , New York
in your jf log it say reading.... in all 3. u only NEED to ERASE and WRITE DONE THATS IT. then u repair the traces and have fun playing the backups. its that simple. if u cnt get it just send it to some one who knows what there doing.
 

BGAMods

VIP Member
Jan 20, 2010
10,111
0
UK
bgamods.co.uk
youve got the ofw file off the drive. repair the traces then, and once its all fixed up and jf detects it again without the probe in place load your ofw as source and LT1.1 as target. make sure the keys match. then erase the drive the same as if its a 7 series and then write. its really simple mate.

what i did yesterday was got the drive into vendor mode, read the drive. auto spoof. WRITE, then outro. i didnt press liteon erase once the whole time the drive was connected.
 

incoltswetrust

Senior Member
Apr 4, 2010
105
0
do you keep the probes in place through the whole process? because if the cuts are not repaired and you remove the probe, the drive will lose connection.