LITEON DG-16D2S Help Needed PLEASE!!!!!

Ricky43

Noob Account
Dec 22, 2011
8
0
Ok a little backgroundabout me...i been using this site and modding thanks to this site for over a year now...i probably modded hundreds of 360s....but this problem i cant seem to solve or find an answer anywhere...ill be as detailed as possible.


today i tried to mod a lite on..i use the usb pro 360 and and ck3 w/probe....i mod it the same way i mod every other xbox but when i put the drive back in the system it cant read and discs back ups or regular. im using verbatims. the jungleflasher process is fine i have the dvd key it gets into vendor mode fine it writes the firmware fine..but whenever i try to play a game it doesnt work. i tried troubleshooting by reading this forum for a few hours and i tried different steps to no avail. so i get another xbox 360 and try to mod it.. the same thing happens to that one too...so it messed up twice but i dont know where i went wrong considering i just did 3 xbox 360s yesterday fine. i dont know if its the ck3 or the usb pro. i even tried modding on another computer and it didnt work. right now im lost and any help is appreciated thanks! oh a few months ago i did smell smoke coming from the ck3 but since then i probably did about 15 360s.
 

talby71

VIP Member
Nov 24, 2010
3,474
0
Near Melbourne , Australia
hmmm maybe the laser has had it...replace it
you havent really given much info...does the game show up on the dashboard ???
JF log too
 

Ricky43

Noob Account
Dec 22, 2011
8
0
Ok I'll post the jungleflasher info now..you think it happened on both drives at the same time and the same day?right now I'm scared to try and mod another Xbox : (

---------- Post added at 00:39 ---------- Previous post was at 00:35 ----------

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

JungleFlasher 0.1.92 Beta (304)

Session Started Tue Dec 25 00:24:39 2012



This is a Wow 64 process running on 2 x 64 bit CPUs

X360USB PRO detected, Version 0.18



Found 1 I/O Ports.

Found 0 Com Ports.

Found 2 windows drives C: E:

Found 1 CD/DVD drives E:



Loading firmware file C:\Users\Richard\Desktop\omar.bin

MD5 hash: 0caec79471460df8169e99e46abf7d1c

Inquiry string found

Identify string found

Drive key @ 0xA030 4E8D92514CDD7F3F494D157EA1662CA8

Firmware Osig: [PLDS DG-16D2S 0251]

Firmware is: PhatKey Extract

Auto-Loading firmware file C:\Users\Richard\Desktop\Mod Stuff\JungleFlasher v0.1.91 Beta (300)\firmware\LTPlus-0251-v3.0.bin

MD5 hash: d14fe82b96741b7a18e5c1e7adbf0a98

Genuine LT plus v3.0

Drive key @ n/a FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF

Firmware Osig: [PLDS DG-16D2S 0251]

Firmware is: LT-Plus 3.0

Spoofing Target

DVD Key copied to target

Target is LT - ID strings not copied to Target

Serial data already matches



Target rev is LT 02510C, serial info not copied



Sending Lite-On-Erase request to port 0x0000

..............

Drive returned Status 0x90

......

Serial flash found with Status 0x72

Manufacturer ID: 0xC2

Device ID: 0x11

Flash Name: MXIC(MX25L2005)

Flash Size: 262144 bytes



Getting Status from port 0x0000

SPi flash found with Status 0x72



Sending Chip Erase to Port 0x0000

Erasing:

Writing target buffer to flash

Writing Bank 0: ................

Writing Bank 1: ................

Writing Bank 2: ................

Writing Bank 3: ................



Flash Verification Test !

Reading Bank 0: ................

Reading Bank 1: ................

Reading Bank 2: ................

Reading Bank 3: ................

Write verified OK !



Sending Vendor Outro to port 0x0000

Drive is Lite-On..



Key found in KeyDB at record (31 - Desktop)

Key is: 4E8D92514CDD7F3F494D157EA1662CA8

Key has been tested and verified, thanks C4eva !

Sending Vendor Outro to port 0x0000

Drive is Lite-On..



Key found in KeyDB at record (31 - Desktop)

Key is: 4E8D92514CDD7F3F494D157EA1662CA8

Key has been tested and verified, thanks C4eva !

no game shows up on the dashboard. im sorry whatever information you need ill give it to you i tried many things...thanks the help.
 
Last edited:

talby71

VIP Member
Nov 24, 2010
3,474
0
Near Melbourne , Australia
could be coincidence...did you try reflashing them
did you check they worked fine before flashing them...maybe the keys were wrong to start with
didnt answer about whether the game game showed up on the dash or not
 

Ricky43

Noob Account
Dec 22, 2011
8
0
Yeah I checked they worked fine before flash..well they both updated fine I didn't check real games in any of them...and no when I flashed no games showed up on the dashboard...again thanks for your replies and help...is there any way I can tell of my ck3 or USB pro or computer is messed up?i know my ck3 doesn't eject when I press eject button...so replacing the laser is what I should do before I try modding again?cuz like I said this really has me stuck I did sooo many 360s now I don't know what to do...lol
 

Ricky43

Noob Account
Dec 22, 2011
8
0
Ok quick update I tried the pot tweak and it ended up working now my back ups are playing fine as well as originals and DVDs...thanks for the help talby71!!!!!
 

arfc-yeti

Junior Member
Aug 23, 2012
22
0
ashford kent
Sounds like the laser to me, even if a laser reads originals pre-flashing have had plenty that refuse to read backups (black ops 2 seems to be a good one to find weak ones), I refurbish/resell quite a few consoles and now just change the laser regardless and change it on most flash jobs too,