Need help reflashing liteon with switch/clip

Status
Not open for further replies.

shane3673

Noob Account
Jan 26, 2010
5
0
Freeport, IL
This is my third time flashing my liteon 9****. I have always used dosflasher to extract my firmware and flash the new firmware on. This time I can not even get dosflash to see my drive let alone get it to vendor mode. I can no longer find a tut for this either. This is how I remember doing it. Plug my drive into my via raid card with no drivers. Plug the power into my xbox. Turn xbox on with the switch set to mra and 18. I think I always opened dosflasher at this point and it would come up and say something like do you want me to keep sending command. I say yes and switch my drive to normal and everything would work. But ive tried new sata cable, turning on in normal, switching the switch to normal before i open dosflash, even using jungleflasher to send the intro mode at various times. Ive been looking online and trying different things for the past hour and a half and I have run out of ideas except for throwing my xbox at the wall. It plays games and movies fine, I just want to upgrade from lt 2.0 to lt 3.0 so I can play my xgd3 games again after the silent update. Any help would be greatly appreciated even just point me to a tut for jungle flasher with the switch because the only thing i can find is sh*t to do with probes. Or better yet would be a tut for dosflash and the switch like i used to have cuz i could never get jungleflash to see my drive b4.
 

Martin C

VIP Member
Jan 10, 2004
36,015
0
Scotland, UK
www.team-xecuter.com
It's not hard - if you have the dummy.bin for your drive you only need to erase the drive firmware and reflash. The JF tutorials tell you to do this too. You don't need to mess with the switch at all.
 

shane3673

Noob Account
Jan 26, 2010
5
0
Freeport, IL
Ive never used a dummy.bin. I have my original firmware. Also the main problem I am having is that neither jungleflasher or dosflah even act like a drive is connected. Ive always had little problems with getting into vendor mode but never a problem with dosflash not even seeing the drive. So do I just select the port and click liteon erase even though it says there is nothing connected. And create a frimware using my original and lt+ 3.0. Then try to write it to the port that shows that nothing is connected.
PS I think I have the original and the post updated original when xbox live flashed everyones drives.
 

Martin C

VIP Member
Jan 10, 2004
36,015
0
Scotland, UK
www.team-xecuter.com
" So do I just select the port and click liteon erase even though it says there is nothing connected"

Yep. Once erased, you should be able to get it into Vendor mode and update the firmware. Use your OFW as source.
 

shane3673

Noob Account
Jan 26, 2010
5
0
Freeport, IL
Thank You for replying quickly. I will try this when I get home from all my christmases I have to go to. I will post after I try it and let you know if I could get it to work or if I need more help.
 

shane3673

Noob Account
Jan 26, 2010
5
0
Freeport, IL
OK ive been trying it and it is not working. At one point I got it to say vendor mode but it would not let me write cause it says unkown drive. I kept trying it and now it just fails on everything. I havent tried seeing if the firmware is still there. what should i do now? it dosent get any drive properties it just says drive is in vendor mode but wont let me do anything and when i try to send the intro command after it comes back with the status 0xFF again. Ok i just hooked it up to my tv and my firmware did erase i get a e 64 error so please help me i now wish i just would have let 2.0 on there and did the title update trick to play my xgd3 backups
ps i am able to get it into vendor mode if i keep trying but it never gives me drive properties so when i click write it say unknown flash type and wont flash it
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.