not booting into xell

sandertjah1988

Noob Account
Feb 3, 2020
8
1
Netherlands
TX Product(s) used: J-R Programmer V2, CR4 XL
Console Type: (Corona eV4.
NAND size: 16GB
Dashboard version: e.g 2.0.17559.0
CB version: e.g 13182
Screenshot of NAND details from J-Runner:
(attach an image to your post)
J-Runner log:

Version: 10
Flash Config: 0x00043000
00043000
Corona
CB Version: 13182
Corona
Reading Nand to C:\Users\Johan\Desktop\runner\output\nanddump1.bin
Reading Nand
Error: 250 reading block 1F
Error: 250 reading block 20
Error: 250 reading block 21
Error: 250 reading block 22
Done!
in 3:25 min:sec

Reading Nand to C:\Users\Johan\Desktop\runner\output\nanddump2.bin
Initializing nanddump1.bin..
Corona
Nand Initialization Finished
Reading Nand
Error: 250 reading block 1F
Error: 250 reading block 20
Error: 250 reading block 21
Error: 250 reading block 22
Done!
in 3:25 min:sec

Comparing...
Bad Block ID 001F Found @ 0x03FF [Offset: 0x107BE00]
Bad Block ID 0020 Found @ 0x03FE [Offset: 0x1077C00]
Bad Block ID 0021 Found @ 0x03FD [Offset: 0x1073A00]
Bad Block ID 0022 Found @ 0x03FC [Offset: 0x106F800]
Block ID 03FF [Offset: 0x107BE00] remapped to Block ID 001F [Offset: 0x7FE00]
Block ID 03FE [Offset: 0x1077C00] remapped to Block ID 0020 [Offset: 0x84000]
Block ID 03FD [Offset: 0x1073A00] remapped to Block ID 0021 [Offset: 0x88200]
Block ID 03FC [Offset: 0x106F800] remapped to Block ID 0022 [Offset: 0x8C400]
Bad Blocks Remapped
Bad Block ID 001F Found @ 0x03FF [Offset: 0x107BE00]
Bad Block ID 0020 Found @ 0x03FE [Offset: 0x1077C00]
Bad Block ID 0021 Found @ 0x03FD [Offset: 0x1073A00]
Bad Block ID 0022 Found @ 0x03FC [Offset: 0x106F800]
Block ID 03FF [Offset: 0x107BE00] remapped to Block ID 001F [Offset: 0x7FE00]
Block ID 03FE [Offset: 0x1077C00] remapped to Block ID 0020 [Offset: 0x84000]
Block ID 03FD [Offset: 0x1073A00] remapped to Block ID 0021 [Offset: 0x88200]
Block ID 03FC [Offset: 0x106F800] remapped to Block ID 0022 [Offset: 0x8C400]
Bad Blocks Remapped
Nands are the same
ECC created
Version: 10
Flash Config: 0x00043000
Writing Nand
image_00000000.ecc
Error: 202 writing block 1F
Error: 202 writing block 20
Error: 202 writing block 21
Error: 202 writing block 22
Starting remapping process
Remapping Block 1F @ 3FF
Remapping Block 20 @ 3FE
Remapping Block 21 @ 3FD
Remapping Block 22 @ 3FC
Done!
in 0:20 min:sec

Description of problem: green led blinks every x seconds, but no booting on television.

Was the console working before you started: Y

Do you get a green debug light appear on the RGH chip every 4-5 seconds: Y

How long is the light on for each time: less than a second,ormaybe 1 second.

I measured between ground and postfix point 5 4.14 Kohm.

 

Hackerjac

The Minifigure
Staff member
Troll Eating Dogs
Jun 2, 2010
1,334
108
Denmark
Iirc you need a special Xell when the nand have bad blocks within the first 50 blocks, but i might be mistaken
Maybe @playingmax knows more about that
 

playingmax

Staff member
Troll Eating Dogs
I measured between ground and postfix point 5 4.14 Kohm.
it should not be that high. Set your multimeter to 200K ohms and take a reading between the post out point on the postfix and ground - you should get a reading between 35-50 if the postfix is working well. and dont forget to check off cr4 on jrunner
 

sandertjah1988

Noob Account
Feb 3, 2020
8
1
Netherlands
Its now around 4,7 Kohm, detached and attached the postfix adapter again, no change..
what would the issue be youthink ?
because the postfix adapter only needs to touch 1 pin...

maybe i can solder directly ?
 
Last edited:

sandertjah1988

Noob Account
Feb 3, 2020
8
1
Netherlands
Okay strange i did now 3 times, it feels like i have to force something now?
Can it be the gold probe is not set long enough?
I can adjust the length maybe that helps?
Other question then, how is it possible i measure 4,7 kohm while Its not touching correct?

If i remove the postfix adapter i dont measure anyting so he is making contact....
Also if i use a wire to contact the pin underneath the cpu Its 4,7 kohm.

Maybe different Motherboard?
 
Last edited:

sandertjah1988

Noob Account
Feb 3, 2020
8
1
Netherlands
Nope still straight and can turn it around and still latching.

AS i said i used a wire and also measures 4.7 kohm.

What else Could it be?

Its not the postfix adapter...

What if ecc is not write coreecrly because of bad blocks?
 

playingmax

Staff member
Troll Eating Dogs
try the default dip setting




This will give you dead center timings for Corona. Feel free to set the 3 dip to OFF and/or to add a CAP to get the maximum performance. You really can't go wrong it's a pretty solid setup.


POSTBIT JUMPERS (P1):

These fine tune the resistor on Postbit. The jumper should be set to 0 Ohms by default. In a very few minor instances a 10Ohm or 100Ohm resistor was required to shape a perfect wave (we're talking 5 out of maybe 100 motherboards - so we added the option for those cases)


 

sandertjah1988

Noob Account
Feb 3, 2020
8
1
Netherlands
How did you noticed ecc file not writed correctly?

I use jr programmeur v2
I did write ecc, connect cr4, boot but only Black screen on tv and green blinking led every second.
After that i d8socnnefted the cr4, write original nand dump and after that xbox is booting again like used to be.

Did that several times, also resoldered every thing nothing helps.

Is it possible my postout pin is grounded on the cpu like i read sometimes on the internet?
 
Last edited:

sandertjah1988

Noob Account
Feb 3, 2020
8
1
Netherlands
Nope not working.. Black screen
I think i have some other Motherboard than usual..
Can someone maybe send me New parts and maybe other than cr4? Because i dont trust the cr4 method anymore...

There are other chips that do the same?

I have a receiving address in Washington if someone wants to ship.....
 
Last edited: