Slim Corona V1 250GB 16MB, wont boot after installing xebuild

sgurica

Junior Member
Mar 22, 2016
17
1
Hello, I have recently installed an ace v3 chip for rgh, had xell working fine, got cpu key, boot times where very good, created the xebuild with dash 17511 and wrote the build to the xbox, plug power in and out and plug hdmi in, and no flashing green on the chip just a straight red light. No lights on xbox power button.. no sound with eject button or power button. And now with jrunner I wanted to maybe reinstall the flash, but gives me error.. resoldered for jrunner and chip 2 times and still nothing.. please help this is my first time, was working so well until the final write / boot
Hello, I have recently installed an ace v3 chip for rgh, had xell working fine, got cpu key, boot times where very good, created the xebuild with dash 17511 and wrote the build to the xbox, plug power in and out and plug hdmi in, and no flashing green on the chip just a straight red light. No lights on xbox power button.. no sound with eject button or power button. And now with jrunner I wanted to maybe reinstall the flash, but gives me error.. resoldered for jrunner and chip 2 times and still nothing.. please help this is my first time, was working so well until the final write / boot
UPDATE *** I think when I plug in the power it automatically tries to turn the xbox on, so I womt program with jrunner ?? Dont know if that makes sense.. but the turn on sound keeps coming on when I plug the power in
 
Last edited:

sgurica

Junior Member
Mar 22, 2016
17
1
post it when u get a chance. also does the console boots into xell?
It did the once, to get the cpu key, after that I installed the glitched nand dash and now she won't boot into anything. I'll resolder jprogrammer and show the log when I get the chance! What should i try to install on it ? And should I remove the power from the ace chip?
 

BL4K3Y

VIP Member
Jul 7, 2010
12,856
118
Colne, Lancashire (UK)
We need to see your J-Runner log file so we can see if the XeBuild image was created and written successfully.

If you managed to boot in to XeLL to get the CPU key, your glitch chip and wiring should be good, but I am concerned that you now get Flash Config 0x0 when it should be 0x00043000.
 

sgurica

Junior Member
Mar 22, 2016
17
1
Okay so UPDATE*.. I finally got the xebuild with dash 17511 to install again, but now I've tried almost every timing file in 15432's on corona 150MHZ to 300MHZ I still get the same 2 green blinks and a 8second long, some just go to red xbox dot. Any idea what is wrong ? Or how to fix this
 

Hackerjac

The Minifigure
Staff member
Troll Eating Dogs
Jun 2, 2010
1,340
108
Denmark
Okay so UPDATE*.. I finally got the xebuild with dash 17511 to install again, but now I've tried almost every timing file in 15432's on corona 150MHZ to 300MHZ I still get the same 2 green blinks and a 8second long, some just go to red xbox dot. Any idea what is wrong ? Or how to fix this
Not to sound harsh or anything, but what part of "We need to see your J-Runner log file so we can see if the XeBuild image was created and written successfully. " do you not understand ?
 

BL4K3Y

VIP Member
Jul 7, 2010
12,856
118
Colne, Lancashire (UK)
Okay so UPDATE*.. I finally got the xebuild with dash 17511 to install again, but now I've tried almost every timing file in 15432's on corona 150MHZ to 300MHZ I still get the same 2 green blinks and a 8second long, some just go to red xbox dot. Any idea what is wrong ? Or how to fix this
What error code does the red dot translate to?

Try disconnecting glitch hardware from the console (remove 5V from the chip) and flash the stock NAND image back and test.

If the console boots fine with the stock NAND image written, the problem lies with your XeBuild image or glitch chip / wiring.

This is why it is essential to post log files and photos when asked so that we can eliminate as many factors as possible and find a solution to your problem.
 
Last edited:

sgurica

Junior Member
Mar 22, 2016
17
1
Okay so UPDATE*.. I finally got the xebuild with dash 17511 to install again, but now I've tried almost every timing file in 15432's on corona 150MHZ to 300MHZ I still get the same 2 green blinks and a 8second long, some just go to red xbox dot. Any idea what is wrong ? Or how to fix this
===================================================
Wednesday, February 19, 2020 6:08:38 PM
J-Runner v0.3 Beta (8) Started

Connection Error
Checking Files
Connection Error
Initializing nanddump1.bin..
Corona
Glitch2 Selected
Nand Initialization Finished
Load Files Initiliazation Finished
17511
Started Creation of the 17511 xebuild image
KV Info saved to file
---------------------------------------------------------------
xeBuild v1.16.728
---------------------------------------------------------------
base path changed to C:\Users\sguri\OneDrive\Documents\Corona\J-Runner v3 (5) Core Pack\xeBuild
---- { Image Build Mode } ----
building glitch2 image
done! fsroot found ok!
---------------------------------------------------------------
C:\Users\sguri\OneDrive\Documents\Corona\J-Runner v02 Beta (288) Core Pack\output\238580213209\updflash.bin image built, info:
---------------------------------------------------------------
Kernel : 2.0.17511.0
Console : Corona
NAND size : 16MiB
Build : Glitch (v2)
Xell : power on console with console eject button
Serial : 238580213209
ConsoleId : 495062172679
MoboSerial: 9909664204321329
Mfg Date : 08/08/2011
CPU Key : D83D49A175406D1D43C8BB4DD51301DC
1BL Key : DD88AD0C9ED669E7B56794FB68563EFA
DVD Key : 279CE00B0A6F392611C491070F223E8E
CF LDV : 15
KV type : type2 (hashed - unchecked, master key not available)
---------------------------------------------------------------
xeBuild Finished. Have a nice day.
---------------------------------------------------------------
Saved to C:\Users\sguri\OneDrive\Documents\Corona\J-Runner v02 Beta (288) Core Pack\output\238580213209
Image is Ready
Initializing updflash.bin..
Corona
Nand Initialization Finished
Version: 00
Wrong Version.
Checking Console..
Version: 10
Flash Config: 0x00043000
00043000
Corona
CB Version: 13121
Corona
Load Files Initiliazation Finished
17511
Started Creation of the 17511 xebuild image
KV Info saved to file
---------------------------------------------------------------
xeBuild v1.16.728
---------------------------------------------------------------
base path changed to C:\Users\sguri\OneDrive\Documents\Corona\J-Runner v3 (5) Core Pack\xeBuild
---- { Image Build Mode } ----
building glitch2 image
done! fsroot found ok!
---------------------------------------------------------------
C:\Users\sguri\OneDrive\Documents\Corona\J-Runner v02 Beta (288) Core Pack\output\238580213209\updflash.bin image built, info:
---------------------------------------------------------------
Kernel : 2.0.17511.0
Console : Corona
NAND size : 16MiB
Build : Glitch (v2)
Xell : power on console with console eject button
Serial : 238580213209
ConsoleId : 495062172679
MoboSerial: 9909664204321329
Mfg Date : 08/08/2011
CPU Key : D83D49A175406D1D43C8BB4DD51301DC
1BL Key : DD88AD0C9ED669E7B56794FB68563EFA
DVD Key : 279CE00B0A6F392611C491070F223E8E
CF LDV : 15
KV type : type2 (hashed - unchecked, master key not available)
---------------------------------------------------------------
xeBuild Finished. Have a nice day.
---------------------------------------------------------------
Saved to C:\Users\sguri\OneDrive\Documents\Corona\J-Runner v02 Beta (288) Core Pack\output\238580213209
Image is Ready
Initializing updflash.bin..
Corona
Nand Initialization Finished
Version: 10
Flash Config: 0x00043000
Writing Nand
updflash.bin
Done!
in 3:43 min:sec
USB XSVF Player Initialized
Xilinx Device ..... [NOT DETECTED]
USB XSVF Player Initialized
Xilinx Device ..... [NOT DETECTED]
USB XSVF Player Initialized
Xilinx XC2C128-VQ100 ......... [DETECTED]
Erase Succeeded
File: E:\Documents\Xbox JTAG\Slim Trinity Original Nand\CORONA\best_timings\pack_1_best\xsvf\rgh2_cop_su_du_30_3.xsvf
Sending Out Packets .........
Success
USB XSVF Player Initialized
Xilinx Device ..... [NOT DETECTED]
USB XSVF Player Initialized
Xilinx XC2C128-VQ100 ......... [DETECTED]
Erase Succeeded
File: E:\Documents\Xbox JTAG\Slim Trinity Original Nand\CORONA\best_timings\pack_1_best\xsvf\rgh2_cos_su_du_10_3.xsvf
Sending Out Packets .........
Success
Device not found.
USB XSVF Player Initialized
Xilinx XC2C128-VQ100 ......... [DETECTED]
Erase Succeeded
File: E:\Documents\Xbox JTAG\Slim Trinity Original Nand\CORONA\best_timings\pack_1_best\xsvf\rgh2_cop_su_du_30_3.xsvf
Sending Out Packets .........
Success
USB XSVF Player Initialized
Xilinx XC2C128-VQ100 ......... [DETECTED]
Erase Succeeded
File: C:\Users\sguri\Desktop\CORONA\300 MHz\timing_65.9\CO_L_0.3_T_65.9.xsvf
Sending Out Packets .........
Success
Device not found.
USB XSVF Player Initialized
Xilinx XC2C128-VQ100 ......... [DETECTED]
Erase Succeeded
File: C:\Users\sguri\Desktop\CORONA\300 MHz\timing_66.2\CO_L_0.5_T_66.2.xsvf
Sending Out Packets .........
Success
USB XSVF Player Initialized
Xilinx XC2C128-VQ100 ......... [DETECTED]
Erase Succeeded
File: C:\Users\sguri\Desktop\CORONA\300 MHz\timing_66.2\CO_L_0.2_T_66.2.xsvf
Sending Out Packets .........
Success
USB XSVF Player Initialized
Xilinx Device ..... [NOT DETECTED]
USB XSVF Player Initialized
Xilinx XC2C128-VQ100 ......... [DETECTED]
Erase Succeeded
File: C:\Users\sguri\Desktop\CORONA\200 MHz\timing_65.9\CO_L_1.0_T_65.9.xsvf
Sending Out Packets .........
Success
USB XSVF Player Initialized
Xilinx XC2C128-VQ100 ......... [DETECTED]
Erase Succeeded
File: E:\Documents\Xbox JTAG\Slim Trinity Original Nand\CORONA\best_timings\pack_2\xsvf\corona_s2+_30_2.xsvf
Sending Out Packets .........
Success
USB XSVF Player Initialized
Xilinx XC2C128-VQ100 ......... [DETECTED]
Erase Succeeded
File: E:\Documents\Xbox JTAG\Slim Trinity Original Nand\CORONA\best_timings\pack_2\xsvf\corona_s2+_10_2.xsvf
Sending Out Packets .........
Success
 

sgurica

Junior Member
Mar 22, 2016
17
1
the only issue is I used my retail nand by accident, when I kept getting errors in jrunner I download a new version and re wrote the stock nand not the already glitched one. so now I have to copies of glitch 2 nands :(

and on a side note i AM really sorry, How do you pictures on here ? ha
 

BL4K3Y

VIP Member
Jul 7, 2010
12,856
118
Colne, Lancashire (UK)
Can you upload a copy of your NAND dump somewhere?

I will try and build a good stock NAND image for you to test to make sure the console still boots in it's retail state.
 

sgurica

Junior Member
Mar 22, 2016
17
1
Can you upload a copy of your NAND dump somewhere?

I will try and build a good stock NAND image for you to test to make sure the console still boots in it's retail state.
 
Last edited: