SX AUTOLOADER

SX AUTOLOADER 1.30

No permission to download

Felipe

Noob Account
Sep 3, 2018
3
1
im on 9.2.3, firmware 9.1 and the autoloader 3.0 won't work. any ideas?
im on 9.2.3, firmware 9.1 and the autoloader 3.0 won't work. any ideas?
 

18Phoenix

Full Member
Sep 25, 2018
37
8
The new 1.30 it's not working for me.
I'm on 9.1.0 with using 2.9.3.
The previous versions 1.00-1.20 always worked fine.
I deleted the old folder and made a new one.
Not one single game is loading.
In the SXAUTOLOADER.txt is only always written:
[<date+time>] Trying to find: [<...>]
 
Last edited:

sunnyone

Noob Account
Aug 7, 2019
4
1
belgium
I am on firmware 8.1.0 with EMUNAND. sx os 2.8 beta

My sdcard had an SXOS folder in it when setting up EMUNAND probably.. inside there was an EMUNAND folder created. I put the titles folder from the SXAUTOLOADER rar in there.
Apart from that I copied all my files in an XCI folder and a NSP FOLDER

SD--> SXOS FOLDER -> FOLDERS: EMUNAND - NSP - TITLES - XCI

TITLES FOLDER -> 00FF0012656180FF FOLDER

00FF0012656180FF FOLDER -->

This TITLES folder contains an 00FF0012656180FF FOLDER now. Inside that folder there is a FLAGS FOLDER and an exefs.nsp file.

The FLAGS folder contains a boot. flag

But when selecting a game.. it still asks for a "INSERT CARTRIDGE MESSAGE"

I thought there would be extra folders created or so... SD or HDD folder.

What could I be doing wrong?
 
Last edited:

GTRichard

Noob Account
Dec 6, 2018
1
1
Hi Guys, the latest version it's not working for me on 9.1 with 2.93b, nothing happens how can we debug this? any logs? I've already created a new sx os folder and also tried formating the SD. No luck.
 

ConanShan

Noob Account
Nov 9, 2019
1
1
Taiwan
The new 1.30 has bug.
on firmware 9.1.
it can support sxos/xci/ folder scan xci,
but can't support switch/xci/ folder scan xci,
please fix it, thx.
Hi Guys, the latest version it's not working for me on 9.1 with 2.93b, nothing happens how can we debug this? any logs? I've already created a new sx os folder and also tried formating the SD. No luck.
try to put xci game in sd://sxos/xci/ folder.
 

Scotch

Noob Account
Dec 25, 2019
1
1
Mcr
Doesn't work for me, getting 2168-0002 error shortly after going into album. Asks me to reboot, then get the missing boot.dat error message. I'm on 2.9.3 and 9.1 fw using the 1.3 autoloader. All my xcis are at root on a USB hd.
 

18Phoenix

Full Member
Sep 25, 2018
37
8
How many weeks will this 5 second fix need, let's see.
Why do they upload downgrades ? A useless app not scanning all common folders or making the folders to be searched editable.
Sorry, really very nice tool, but its rough and unnecessary mistakes makes you lose interest.
 

Jinete1805

Noob Account
It does not work on SXOS v2.9.3 and Firmware 8.1.0 When switching to "Suspend" mode, the console shows an error in OS and the screen goes black but does not turn off. I placed the console in the Dock but more of the same, does not go to TV mode, black screen but on. I have all games (*.xci) on an external Hard Drive.
 

MOV AL_1

Noob Account
Nov 1, 2019
5
3
Porto
What could I be doing wrong?
The "INSERT CARTRIDGE" message always pops-up but, just give it a second or two and the game will launch -- Note that you must reboot the Switch after setting things up and the .XCI games must be mounted from the Album at least once for the SXAutoloader to work. As far as I am aware, this little tool does not work with .NSP games.
 

MrsHyde

Noob Account
Nov 12, 2019
1
1
France
SX Autoloader not working anymore since I updated my Emunand
I've got 2168-0002 error :'(

Current config:
- SX Autoloader 1.30
- SX OS 2.9.3 beta
- CFW 9.1.0 (Emunand)
- SX Installer 3.02
- HDD with xci & nsp at the root

Previous config functional:
- SX Autoloader 1.20
- SX OS 2.9.2
- CFW 8.1.0 (Emunand)
- SX Installer 3.01
- HDD with xci & nsp at the root
 

euandersson

Noob Account
Jan 5, 2020
1
1
france
Amazing tool, but I have a doubt. How to add a new game to the database? I put a new one today and it didn't work with SXAutoloader, the other games keep working normally.

edit:
Now it worked, I need restart the console.
 
Last edited:

jasherr

Noob Account
Nov 20, 2016
3
1
SX Autoloader not working anymore since I updated my Emunand
I've got 2168-0002 error :'(

Current config:
- SX Autoloader 1.30
- SX OS 2.9.3 beta
- CFW 9.1.0 (Emunand)
- SX Installer 3.02
- HDD with xci & nsp at the root

Previous config functional:
- SX Autoloader 1.20
- SX OS 2.9.2
- CFW 8.1.0 (Emunand)
- SX Installer 3.01
- HDD with xci & nsp at the root
Same setup, same error freshly formatted (fat32) 128gb sd with fresh sx install
 

jasherr

Noob Account
Nov 20, 2016
3
1
SX Autoloader (current release) works great FROM ROOT ONLY does not record xci's from sub directory (only tested /switch/xci). I can modify each cache item to point to sub directory and it will then work, just doesn't auto create entry from sub directory.