X360USB PRO+JF doesn't detect LiteOn 93450C

nimax

Junior Member
Sep 1, 2011
10
0
Hi! :)
As per thread title, I've a problem with my X360USB PRO: JF detect the 360usb dut doesnt' detect the drive on 0x0000

My hardware is:
- X360USB PRO (vers. 0.18)
- CK3 Probe III
- CK3 PRO
- Drive: LiteOn 93450C
- Last dashboard installed

1st TEST
- I've installed the driver of X360USB on my laptop (O.S. Win7 64)
- I've updated the X360USB to version 0.18
- I've opened JF (0.1.86)
- JF detect the X360USB
- I've selected 0x0000 to detect the drive but JF did not detect the drive.
- I've changed the SATA cable with a new one but there was the same problem

2nd TEST
I've make the same things on my PC with winXP but with the same result.

Somebody could help me please???:confused:
Thank you! :redface:
 

nimax

Junior Member
Sep 1, 2011
10
0
Yes, I've tried.
I've tried also to turned off the drive during the eject operation, but nothing! :(
 

nimax

Junior Member
Sep 1, 2011
10
0
was just about to say that, intro drive while probing mpx01> I don't undrestand. Sorry

make sure you have "usb only" ticked before and open JF as "administrator"> yes, usb only and JF run as "administrator"

I've followed the official guide Step to step of this forum
 

N.E.Modz

VIP Member
Sep 27, 2009
2,285
68
A.K.A daleh43
was just about to say that, intro drive while probing mpx01> I don't undrestand. Sorry

make sure you have "usb only" ticked before and open JF as "administrator"> yes, usb only and JF run as "administrator"

I've followed the official guide Step to step of this forum
switch off ck3. probe mpx01 with probe, switch on ck3 and click intro.

See if that works

dale;)
 

diaboliq20

VIP Member
Jun 23, 2011
3,497
0
Scotland

maniatiko

VIP Member
Oct 7, 2010
162
0
MA, USA
Hit refresh botton on the right of 0x000 port, if you connecting the drive while you have Jungle Flasher open, see if that sees your drive.
 

nimax

Junior Member
Sep 1, 2011
10
0
I've tried...DRIVE NOT DETECTED.
Today I'll try with the computer in the office....
 

Lizardpcs

VIP Member
Mar 3, 2011
335
33
Does the drive still work in the Xbox?
Maybe you plugged the power cable in upside down and killed it.

Do you have a desktop computer with sata you can use and see if Jungle flashed detects it?

Have you tried any other drive on your X360USB?
Maybe you have a d**ky X360USB
 

nimax

Junior Member
Sep 1, 2011
10
0
The drive works on xbox360.
Later I'll try with external sata port of desktop computer in the office. (the chipset is intel ICH9R SATA CONTROLLER)

For me, X360USb PRo not work properly:frown:
 

Lizardpcs

VIP Member
Mar 3, 2011
335
33
Do you have access to a sata hard drive or another 360 drive?
The X360USB works as a sata to usb adapter for hard drives as well see if it works with a hard drive this will tell you if the x360 has a problem
 

nimax

Junior Member
Sep 1, 2011
10
0
:frown::frown::frown:
I've just tried on my office's computer:
- Via USB with X360USB PRO, JF doesn't detect my drive
- The external port is eSATA so I can't connect the drive here
- I've opened the PC case and connected the SATA on the motherboard. JF doesn't detect the drive! I've tried to open/close but nothing.

I've a doubt: before the upgrade to the dashbord vers.13146 i had the firmware LT+ 1.6.
Is possible that this upgrade has blocked my drive?

Please help me!!!:confused::confused::confused:


Hi guys, I've tried all this afternoon but nothing seems work! jf doesn't find my liteon 93450c.
I put it in the xbox to check if it still works properly and it does.
Can I try to flash it as a bricked-drive? (even if it isn't!)
like this.. (but I've not the dvd key!)
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=Qp2QuLCkmEw[/ame]
 
Last edited:

Lizardpcs

VIP Member
Mar 3, 2011
335
33
If it is still working in the Xbox it isn't bricked.
I think you might be better off giving it to someone to flash it for you before you do bricked it.

DO NOT DO WHAT IS DONE IN THAT VIDEO IF YOU DON'T HAVE THE KEY
 

Goldensavage

VIP Member
Jul 26, 2009
3,332
0
Essex, UK
I know this is a last resort. But what size sata cable are you using.

If you are substituting a longer one for the short one that came with the x360USB Pro, then use the small one.

Some drives only like small sata cables. That is why 360's use really small cables as well as space.
 

nimax

Junior Member
Sep 1, 2011
10
0
I've used 2 cables. The first cable was long, the second was short but there wasn't difference in JF.
I think is a problem of x360usb.
Now i've contacted the my seller for substitute the item...:D