Xcuter pro vs Firmware 9.1.0 = black screen?

DaniRA

Noob Account
Jan 15, 2020
1
1
Italy
Hi to all and thank you for help, it's very appreciated.
I'm fresh buyer of OS SX pro dongle and yesterday I'd made all the steps on the online guide:
Copy boot file
create emunand
download and load the license, but I've made all this with the 2.9.2 version of the SXOS.
So, at the focal point clicking on os the screen freeze on black and nothing happened.
I ask if someone can help me with this issue.
Thankssss
 

Piterpato

Noob Account
Jan 15, 2020
1
1
Madrid
The same is happenning to me. Any help? I've read that maybe there is a way to start with the bootloader but I don't know how.
 

Alchemy.Gaming

Staff member
Top TX Brass
Mar 11, 2019
183
43
US
Firstly, download the SX OS 2.9.3 Beta and use that. No need to be on 2.9.2.

Then, make sure your SD card is formatted to FAT32. Check resources on how to do that if you don't already know.
 

Alchemy.Gaming

Staff member
Top TX Brass
Mar 11, 2019
183
43
US
It's not up to SX OS, the exFAT driver is in the official firmware. If you don't have the exFAT driver you will get a black screen trying to boot with an exFAT card.
 

mablack

Noob Account
Jan 17, 2020
4
1
-
Hi There, im new here too...i bought the dongle, proceeded as instructed...based in the reseller he told me i do not need buy a license so im a bit unsure....i have the sd in xfat with the boot file and some games...my problem is when i click + and power is doing nothing (black as off status screen). Anything else i have to do? when i charge the dongle the green light is lighting. Also tested with another sd, formatted in fat32 and did put only the boot.dat...same result. Thanx in advance!
 

Hackerjac

The Minifigure
Staff member
Troll Eating Dogs
Top Poster Of Month
Jun 2, 2010
1,383
108
Denmark
Have you remembered to put the jig in the right joycon rail ?
 

mablack

Noob Account
Jan 17, 2020
4
1
-
yup, is there....curious is not turning on at all....if at least were booting in something...but nothing
 

Hackerjac

The Minifigure
Staff member
Troll Eating Dogs
Top Poster Of Month
Jun 2, 2010
1,383
108
Denmark
For how long are you holding vol+ and power ?

My advice is to look at the dongle while holding vol+ and power, wait to the little diode lights solid greem, then release power but keep holding vol+ untill you see the red SX screen
 

mablack

Noob Account
Jan 17, 2020
4
1
-
Just did it again...30 seconds...no green light nor anything in the screen :-(
well....i re read all instructions again...starting over and i guess this is the problem?

You have the new Mariko switch.
Team Xecuter is currently investigating a solution
to use SX OS on this switch.

:-((
wasted my money...have to wait if the team find a solution. Thanx anyway!
 

Hackerjac

The Minifigure
Staff member
Troll Eating Dogs
Top Poster Of Month
Jun 2, 2010
1,383
108
Denmark
And you are sure your Switch ain't patched ?
 

mablack

Noob Account
Jan 17, 2020
4
1
-
nope is new...2 days old....but just re read everything again and i guess im the lucky guy :-(

You have the new Mariko switch.
Team Xecuter is currently investigating a solution
to use SX OS on this switch.
 

Hackerjac

The Minifigure
Staff member
Troll Eating Dogs
Top Poster Of Month
Jun 2, 2010
1,383
108
Denmark

qob30629

Noob Account
Feb 4, 2020
2
1
Germany
Pretty much the same problem here.
- Updated my SXOS from 2.5.3 to 2.9.2
- Updated from 8.0.1 (exFat) to 9.1.0 (without exFat)
- After that I saw the Xecuter Logo and a black screen after that
- Than I read that I need to use 2.9.3 beta, now I see a Nintendo Logo and after that the black screen.
How could I fix this? Will a new sd card help?
 

Hackerjac

The Minifigure
Staff member
Troll Eating Dogs
Top Poster Of Month
Jun 2, 2010
1,383
108
Denmark
Pretty much the same problem here.
- Updated my SXOS from 2.5.3 to 2.9.2
- Updated from 8.0.1 (exFat) to 9.1.0 (without exFat)
- After that I saw the Xecuter Logo and a black screen after that
- Than I read that I need to use 2.9.3 beta, now I see a Nintendo Logo and after that the black screen.
How could I fix this? Will a new sd card help?
And you are sure you're SD is formated as FAT32 ?
 

Hackerjac

The Minifigure
Staff member
Troll Eating Dogs
Top Poster Of Month
Jun 2, 2010
1,383
108
Denmark
sorry forget that part, my SD is right now in fatEx and I consider to format it to fat32
"Updated from 8.0.1 (exFat) to 9.1.0 (without exFat) "

How do you think you are abel to boot on ExFAT
Format to FAT32 and you are good to go
 
  • Like
Reactions: aladrin

aladrin

Noob Account
Feb 14, 2020
2
1
España
The same happens to me with a 2019 Nintendo Nintendo from the red box, the same thing happens to me too, I get the screen in nergro and it does not start I put the template on the right joycon rail but it does not respond it does not enter rcm mode
 

Hackerjac

The Minifigure
Staff member
Troll Eating Dogs
Top Poster Of Month
Jun 2, 2010
1,383
108
Denmark
The same happens to me with a 2019 Nintendo Nintendo from the red box, the same thing happens to me too, I get the screen in nergro and it does not start I put the template on the right joycon rail but it does not respond it does not enter rcm mode
Thats not the same

Redbox Nintende (Mariko) can't be hacked atm, you will need to wait for the SX Core to be released sometime in the future